6 Tips Voor Het Schilderen van de Buitenkant van Jouw Huis in Den Bosch

Het voorjaar is hét moment om het buitenschilderwerk van je huis in Den Bosch te inspecteren en aan te pakken. Maar hoe pak je dat nu aan? Hier delen we de 6 belangrijkste tips van Kwaliteitsschilderwerk 's-Hertogenbosch, speciaal voor het verven van de buitenkant van je huis.

1. Maak Schoon, Ontvet en Schuur Grondig
Wanneer je aan de slag gaat met het schilderen van de buitenkant van je huis in Den Bosch, begin dan met het grondig schoonmaken, ontvetten en schuren van het oppervlak. Hoewel het misschien niet het leukste klusje is, is het wel essentieel. Hierdoor hecht de verf goed en voorkom je dat deze snel begint te bladderen.

Een grondige aanpak van deze stappen legt een solide basis voor jouw schilderwerk.

2. Kies voor Kwaliteitsverf
Om lang plezier te hebben van het schilderen van de buitenkant van je huis in Den Bosch, is het gebruik van hoogwaardige verf essentieel. Hoewel goede verf wellicht iets duurder is, betaalt het zich op de lange termijn uit. Hoogwaardige verf zorgt over het algemeen voor een betere hechting.

Onthoud altijd welke verf je hebt gekozen voor het schilderen van de buitenkant van je huis, aangezien dit een klus is die om de vijf à zes jaar moet worden herhaald.

3. Kies Het Juiste Weer
Het voorjaar is in Den Bosch het beste moment om de buitenkant van je huis te schilderen. Vermijd schilderen bij nat weer, maar ook bij kou is het niet ideaal. Kou zorgt ervoor dat de stoffen die de verf dun houden niet goed kunnen drogen, waardoor de verf nauwelijks opdroogt en de kans op beschadigingen toeneemt.

Begin ook niet aan deze klus bij té warm weer. Zomerse temperaturen kunnen funest zijn voor de net aangebrachte verf, omdat deze te snel opdroogt en strepen kan veroorzaken.

4. Vermijd Kit voor Kieren
Hoewel sommige mensen het netter vinden om de kieren tussen het steen en het houtwerk af te kitten, wordt dit niet aangeraden. De kieren zorgen ervoor dat vocht uit de stenen beter een uitweg vindt. Als je dit dichtstopt, zoekt het vocht toch een andere uitweg.

5. Schilder Geen Vochtig Hout
Een van de belangrijkste aspecten bij het schilderen van de buitenkant van je huis in Den Bosch is het schilderen van de kozijnen. Schilder hout nooit als het vochtig is. Als het houtwerk aan de buitenkant van je huis in slechte conditie is en het hout is vochtig, laat het dan eerst goed drogen voordat je gaat schilderen. Nat hout afsluiten resulteert namelijk in het bladderen van de verflaag, omdat het vocht toch een uitweg zoekt.

6. Bestrijd Houtrot Actief
Ontdek je tijdens het schoonmaken, ontvetten en schuren houtrot in je kozijnen? Negeer dit dan niet. Verwijder al het aangetaste hout, want hout dat door houtrot is aangetast, blijft rotten. Snijd al het aangetaste hout weg en behandel de uiteinden van het gezonde deel met houtrotstop.

Vind je het een lastige klus? Overweeg dan om een professionele schilder in te schakelen voor het schilderen van de buitenkant van je huis. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden.