Btw-aangifte

Voor elke ondernemer is het uitvoeren van de aangenomen opdrachten een prioriteit. Een goede omzet betekent is de meeste gevallen ook een goed inkomen en uiteindelijk is dat je doel. Daar staat tegenover dat het ondernemerschap ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Zo zal je ook moeten zorgen voor een duidelijke administratie en krijg je te maken met verschillende vormen van belastingaangiftes. Zo moet je elk kwartaal je btw-aangifte indienen, bovendien krijg je ook te maken met de aangifte inkomstenbelasting. Voor menig ondernemer is dat geen eenvoudige opgave. Je bent immers liever bezig met het uitvoeren van je opdrachten.
Verplichtingen kosten tijd
Hoe leuk het ook is om zelfstandig ondernemer te zijn, je ontkomt niet aan je administratieve verplichtingen. In veel gevallen is dat bijzonder tijdrovend. Met name de btw-aangifte kan veel tijd in beslag nemen, bijvoorbeeld als je veel leveringen verricht aan buitenlandse ondernemingen. De tijd die je daar aan moet besteden gaat ten koste van de opdrachten die je hebt aangenomen. Kortom, deze bezigheden kosten tijd en leveren niks op. Voor de beginnende ondernemer is dat vaak een extra groot probleem doordat de kennis vaak ontbreekt om de belasting aangifte correct in te vullen. In dat geval is het zinvol om te overwegen dergelijke taken uit te besteden.

Uitbesteden geeft je meer tijd om te ondernemen
Ook al klinkt het uitbesteden van de btw-aangifte als een extra kostenpost, toch is het verstandig om dit te doen. Als beginnende ondernemer ben je immers liever bezig met activiteiten die wel geld opleveren. Door de administratieve verplichtingen uit te besteden aan een specialist op dit gebied sla je in feite twee vliegen in een klap. Aan de ene kant wordt je volledig ontlast en kun je alle aandacht geven aan je lopende projecten. Aan de andere kant weet je zeker dat jouw btw-aangifte vakkundig en correct wordt uitgevoerd. De kans dat je een boete zou krijgen omdat je de aangifte niet op tijd hebt ingediend is nihil. Dat geldt ook voor het verzorgen van de jaarlijkse opgave inkomstenbelasting. Als ondernemer wordt je dus volledig ontzorgt en kan je alle tijd en aandacht besteden aan het ondernemen. Uitbesteden wordt daardoor een investering in je onderneming.

Uitbesteding van je administratie bevordert de productiviteit
Een belangrijk voordeel bij het uitbesteden van je administratieve verplichtingen is dat je ten alle tijden inzage kan hebben omtrent de actuele status van je onderneming. Zo heb je altijd zicht op de groei van je onderneming en kan je veel makkelijker belangrijke beslissingen nemen. Sta je bijvoorbeeld voor de keuze om een belangrijke investering te doen, dan zie je direct of het verstandig is om zo'n beslissing te nemen. Je houdt daardoor altijd de vinger aan de pols terwijl je veel effectiever je tijd in kan delen.